BLOW trio

SCHNTZL
4 mei 2017
Jef Neve
4 mei 2017
Twee saxofonen, een drumstel en een masker uit één of ander . Meer hebben de gemaskerde jongens van BLOW trio niet nodig om elk publiek op de knieën te krijgen. Zo basic de opstelling, zo doeltreffend. In de steeds groeiende digitalisering van live performance, springt BLOW trio er tussenuit. BLOW trio is pure, akoestische muziek.

Alles is echt, live, op het moment zelf, from the heart, en dat voelt het publiek. Het gemaskerde trio begon te spelen op straat tijdens de Gentse Feesten. Ze bouwden al snel een groot gevolg op (11K op Facebook). De groep bracht in februari 2016 haar debuutalbum uit met 7 eigen songs na een succesvolle crowdfundingcampagne.

Waarom BLOW trio zo aanslaat bij een heel uiteenlopend publiek? Liefhebbers van dance-muziek herkennen er de stompende beats en repetitieve ritmes in, jazzfanaten genieten van verregaande improvisaties en wilde uitbarstingen, rock- en metalheads herkennen er dan weer de energie in van hun geliefde genre. Een Facebook-fan zei: “I used to hate saxophone music, that was before I discovered BLOW trio”. De twee saxofoons scheuren als gitaren, of ze pompen als synthesizers, op een bedje van groovy drums. BLOW trio is van alles wat, maar is vooral heel duidelijk zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *